dimecres, 16 de gener del 2008

R.I.P.


Sortint del cine, l'Àlvaro va dir que feia anys (uns 4 o 5) va morir Tonny Scott. Estava absolutament convençut, tot i que l'Àlex i jo no acabàvem de veure-ho clar. A veure, jo, uns mesos abans, havia conegut un noi que curra a Los Angeles de productor i era amic d'un assistent de Tonny Scott. En aquell moment, mesos enrere, al Clàssic de Begur, res semblava indicar que el Tonny Scott del que parlàvem havia mort feia un parell d'anys. Però, amb la inseguretat que em caracteritza (i tenint en compte l'extensa fama de desmemoriada creada per mi mateixa a base de molt esforç), vaig decidir posar-ho dèbilment en dubte. Però tot i així no ens quadrava. No havia estat el mateix Tonny l'autor de Man on fire? Potser no, doncs... Potser l'havia fet el germà. El problema és que el dilema feia més difícil decantar-se per un sí o un no tenint en compte que Tonny no és l'únic Scott director del panorama.

En arribar a casa vaig decidir mirar internet: Tonny Scott death per google. I res amb mig sentit se m'hi apareixia... "Ai...que no haurà mort, en Tonny, en realitat...". I començo a veure a l'Imdb pelis que havia fet moltes més pelis post-mortem. Lo estrany és que allò no em convencés definitivament. Vaig anar a dormir dubtant.

Finalment, vaig decidir arriscar-me per messenger l'altre dia i espetar-li a l'Àlvaro: "Oye, que no está muerto..."
- ¿Uix... entonces quién murió?

Lo bo del tema era que el mort era Ted Demme, tb integrant d'un duet de directors/germans (el seu germà és en Johnattan, director de The silence of the lambs) i director de la molt emotiva Beautiful Girls. No dic que fos bo que morís, però sí és cert que, si bé l'anterior notícia havia suscitat un petit trauma a l'Àlex (no, va, no siguem hipòcrites, el trauma va ser seriós), el meu amic de cop es va treure un pes de sobre, en saber que Tonny Scott continua viu i disposat a fer bones (i d'altres no tan bones) pelis.

Però tinc més informació per als més curiosos i morbosos, pels que s'han quedat amb ganes de conèixer més notícies sobre morts al voltant del món hollywoodiense.

Font: El país digital. 15/1/2008

Roger Avary, guionista de la película Pulp Fiction, con la que ganó un Oscar, ha sido detenido en el Condado de Ventura (Los Angeles, EE UU) tras provocar, bajo la influencia de alcohol, un accidente de tráfico en el que murió un amigo suyo.

Avary, que escribió el guión de Pulp Fiction junto a Quentin Tarantino, conducía su vehículo sobre las 09.00 en la ciudad de Ojai, a 130 kilómetros al noroeste de Los Angeles cuando se produjo el accidente, informó el diario Los Angeles Times.

Su mujer, Gretchen, de 40 años, salió despedida del asiento trasero y trasladada con heridas graves al Ojai Valley Community Hospital. Además, su amigo y también pasajero del automóvil, Andreas Zedini, de 34 años y de origen italiano, murió en el Ventura County Medical Center después de que los bomberos le tuvieran que sacar del vehículo accidentado.

Avary, de 42 años, fue acusado de homicidio sin premeditación y de conducción bajo la influencia de alcohol, según Mónica McGrath, del Departamento del Sheriff del condado de Ventura. Un juez dictó libertad bajo fianza de 50.000 dólares (33.568 euros) para Avary, según las mismas fuentes.

Avary, quien ganó el Oscar al mejor guión por Pulp Fiction en 1995, también fue guionista y productor ejecutivo de la película Beowulf, protagonizada por Angelina Jolie, entre otros.


A veure, he posat aquesta notícia pq és la primera que vaig veure al respecte d'aquesta informació, però em sembla, amb tota sinceritat, bastant [pèssimament] mal escrita. Pels que no desconeixeu la història i esteu pensant: "Però el guionista de Pulp Fiction no era en QT?" En realitat, aquest colega d'acadèmia de cine d'en QT, va ser el co-guionista de Pulp Fiction, i d'aquesta manera va estar acreditat al film, tot i que aquest va ser motiu d'innombrables baralles entre QT i Avary. Confessat directament pel meu director preferit, i sense cap mena de dubte al respecte doncs, el creador de la històra del rellotge (recordeu, el que li porta en Christopher Walken a en Bruce Willis de petit, després d'haver-lo guardat, per motius de lleialtat, durant molt de temps al cul). A part de la faceta de guionista, tb ha dirigit alguna pregunta. La més coneguda, The rules of attraction, al 2002, una sàtira sobre les típiques pel·lícules de campus universitaris (Perfecta per a joves cínics i amb ganes d'engegar la vida insubstancial que viuen a la merda).

I si això va passar abans d'ahir. Ahir m'ha vingut una altra bomba, de mans de l'Àlvaro, que en veure la notícia ha pensat que m'impactaria. En realitat, pràcticament ni m'ha sorprès.

Brad Renfro ha mort.

El qui es fes famosíssim per la seva interpretació a la peli de The Client (dirigida per Joel Schumacher i basada en la novel·la de John Grisham d'igual nom), amb Susan Sarandon i Tommy Lee Jones com a grans protagonistes (juntament amb el jovenet), que devia tenir uns dotze anys. Aquell nen guapíssim que es convertia, per pura mala pata, en testimoni d'un suicidi i que fumava a cada moment qe podia, ha mort. Les circumstàncies? De moment l'han trobat mort a casa seva. Mal rotllet... El guaperas ja havia tingut problemes amb les drogues. No us sona la història, veritat? És que s'ha de dir que els termes: joves actors de Hollywood, drogues i problemes son difícils d'enllaçar, oi? ¬¬'

En fi, si bé sí em va fer força pena que morís Johnattan Brandis, el qui feia d'amic adolescent del dofí Darwin a la sèrie Sea Quest, lo del tema d'aquest nano ho tenia TAN clar. En fi...

Rest In Peace